Componenten

De componenten voor de Dairy Bedding strooisels zijn zorgvuldig geselecteerd, in samenwerking met specialisten.
De juiste mengverhouding, de beste kalksoort in combinatie met water met hoge pH resulteert in homogene mengsels van uitzonderlijke kwaliteit.

Het gehakseld stro is afkomstig uit Duitsland. Het is kort gehakseld (tot +/- 6 cm), bevat weinig stof en zorgt voor veel vochtopname. Dairy Bedding met gehakseld stro zorgt voor een mooie onderlaag in diepstrooiselboxen.

Vlas is zeer fijn, tot 2 cm. Het neemt aanzienlijk meer vocht op dan stro. Dairy Bedding VLAS is een prachtig strooisel wat zorgt voor een blijvend zachte toplaag.

Gemalen vezelhennep is nog fijner dan vlas. Dairy Bedding met gemalen vezelhennep is qua structuur te vergelijken met zand. Het is makkelijk te harken en zorgt voor ongeëvenaard koe-comfort.

Deze kalk is een zuiver natuurproduct, zuivere calciumcarbonaat. Het is een wat drogere kalk, namelijk tussen de 88-90% DS, met een pH van 9,5. Deze kalk bevat géén gips, natrium en MgO dus géén last van schrale spenen.

Het water dat verwerkt wordt in de strooisels heeft een verhoogde pH. Dit zorgt voor een perfecte bewaring van het strooisel en tevens een lagere bacterie/gisten/schimmeldruk.